Dit moet je allemaal weten over Alfred Schreuder, nieuwe coach van Club Brugge

De kogel is bijna door de kerk! Exit, Philippe Clement. Enter, Alfred Schreuder. Volgens Het Laatste Nieuws wordt de Nederlander de nieuwe coach van Club Brugge en moet hij een nieuwe wind laten waaien door Jan Breydel. Maar wie is de man nu eigenlijk? 

Alfred Schreuder

49 jaar is hij, de nieuwe Nederlandse coach van Club Brugge. Als speler voetbalde hij een bijzonder mooie carrière bij elkaar in de hoogste afdeling van het Nederlands voetbal: de Eredivisie. Meer dan 300 wedstrijden speelde hij er, verdeeld over onder andere Feyenoord, NAC Breda en FC Twente. 

Zijn trainerscarrière begon hij in Arnhem, bij Vitesse. Hij was er assistent van Theo Bos, maar een goed jaar later verkaste hij al naar FC Twente. Daar kwam hij onder de vleugels terecht van Steve McClaren en speelden de Tukkers losweg kampioen in Nederland. Schreuder volgde enkele jaren later zijn leermeester op als hoofdcoach, maar werd er in 2015 ontslagen na povere resultaten. 

Hoffenheim en Barcelona

Datzelfde jaar nog stak Schreuder de Duitse grens over en werd assistent van Huub Stevens bij Hoffenheim. Enkele maanden later werd dat echter al Julian Nagelsmann. Na een korte periode als assistent van Erik ten Hag bij Ajax - waarmee hij de halve finale van de Champions League bereikte -, keerde hij terug naar Hoffenheim als hoofdcoach. Een meningsverschil met het bestuur zorgde evenwel voor een verkort huwelijk, waarna Schreuder assistent werd van Ronald Koeman bij FC Barcelona. We weten allemaal hoe dat afliep: Ronald Koeman werd enkele maanden geleden aan de deur gezet en ook Schreuder mocht gaan. Sindsdien is hij dus een vrije trainer.

Schreuder wil er naar verluidt enorm de pees opleggen bij blauw-zwart: fysiek zullen ze worden scherp gezet om hoge druk naar voren uit te oefenen en de 'gegenpress' te spelen, met direct voetbal. We zijn benieuwd hoe dat uit zal draaien. 

Wie is Alfred Schreuder, de nieuwe coach van Club Brugge?

Ook interessant