Mark van Bommel flikt het weer: bekerfinale met Antwerp

Royal Antwerp FC, de titelverdediger, beleeft een vooralsnog teleurstellend seizoen in de Jupiler Pro League. Ondanks die moeizame prestaties in de competitie staat het team onder leiding van Mark van Bommel op donderdag 9 mei wel opnieuw in de finale van de Croky Cup.

In een spannende halve finale van de Belgische beker klopte Royal Antwerp KV Oostende, dat op het tweede niveau in België op de dertiende plaats staat. De Nigeriaanse aanvaller George Ilenikhena, slechts 17 jaar oud, scoorde twee doelpunten, terwijl de 20-jarige verdediger Zeno Van Den Bosch ook een doelpunt toevoegde: 3-0 winst.

Vincent Janssen werd vervangen door Jurgen Ekkelenkamp in een strategische zet van Van Bommel. Hoewel Royal Antwerp eerder al vier keer de Belgische beker won en vorig seizoen zelfs de dubbel behaalde, lijkt een zesde landstitel dit jaar onwaarschijnlijk gezien hun huidige positie in de competitie met een achterstand van twintig punten op de koploper.

Koning Boudewijnstadion 

In de Belgische bekerfinale zal Royal Antwerp het opnemen tegen Royale Union Saint-Gilloise, een wedstrijd die gespeeld wordt in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De wedstrijd belooft voor Antwerp een uitdaging te worden aangezien Union op dit moment de onbetwiste leider is in de Belgische competitie. De finale staat gepland op donderdag 9 mei, tenzij Union zich plaatst voor de halve finale van de Conference League, wat tot uitstel zou leiden. 

Het is de tweede keer op rij dat Antwerp in de bekerfinale staat. Vorig seizoen won 'The Great Old' de Croky Cup door in de eindstrijd KV Mechelen te verslaan.

Lees ook: Alle KNVB beker finales van Feyenoord