WTF! Op deze vreemde plek spelen de Rode Duivels tegen Engeland

De Rode Duivels spelen donderdagavond in de Baltika Arena tegen Engeland. Het stadion heeft een capaciteit van 35.000 zitplaatsen. Toch is het een veelbesproken stadion omwille van verschillende problemen die er zich vestigen:

  1. Gloednieuw stadion dreigt weg te zakken in moeras
    De Baltika Arena is gevestigd op het Oktobereiland, wat bestaat uit moerasgrond. De Russen moesten voor dit stadion drastische maatregelen nemen. Zo werd het uitschuifbare dak geschrapt zodat het stadion minder zou wegen. Ook moest de ondergrond volledig herlegd worden. Het kostte uiteindelijk 265 miljoen euro om dit stadion in goede staat te plaatsen. De Russen zijn ervan overtuigd dat het stadion zal blijven staan tot het einde van het WK, maar men vreest ervoor dat het stadion in de toekomst zal wegzakken in het moeras.
  2. Symbool van de Sovjetoverwinning op Duitsland
    Maar met al die problemen met dat stadion, waarom dan spelen in Kaliningrad? Wel, dat is simpel. De stad Kaliningrad wordt gezien als hét symbool van de Sovjetoverwinning op nazi-Duitsland.
  3. Stad met middellange afstandsraketten
    Indien Rusland ooit wordt aangevallen, is Kaliningrad de plek waar Vladimir Poetin zich het eerst kan verdedigen tegen het Westen. Het ligt dichter bij Europa en Amerika dan eender welke Russische stad. In deze stad zijn middellange afstandsraketten en andere wapens geplaatst.

Bekijk het stadion hieronder: