WTF: Wonderkind Porto en jongste CL-aanvoerder ooit kiest voor Championship-club Wolves

Rúben Neves maakt de overstap van FC Porto naar Wolverhampton Wanderers. Het twintigjarige wonderkind komt voor naar verluidt zo'n achttien miljoen euro over. Dat maakte de Championship-club zaterdag bekend.

De transfer van de Portugees is opvallend te noemen, aangezien hij wordt gezien als bijzonder groot talent en eerder al in verband werd gebracht met clubs als Manchester United, Chelsea en Barcelona. In 2015 was hij, in dienst van Porto, op achttienjarige leeftijd bovendien de jongste aanvoerder ooit in de Champions League.

Warme banden met trainer

De hoofdreden dat Neves nu op het tweede niveau in Engeland gaat spelen, lijkt de aanwezigheid van trainer Nuno Santo te zijn. De Portugese manager stond afgelopen seizoen aan het roer bij de nummer twee van Portugal en tekende in mei een contract bij Wolves. Neves had in Estádio do Dragão een goede band met zijn coach. "Ik kijk ernaar uit om voor deze club te spelen. Wolverhampton Wanderers is een heel grote club en ik heb er altijd van gedroomd om in Engeland te spelen. Het is bovendien een mooie kans voor mij om weer samen te werken met de trainer (Nuno, red.)", aldus Neves, die voor vijf jaar heeft getekend in Engeland.