Ex-Rode Duivel met 34 JPL-goals zit voor 5e(!) keer zonder club... Speelt nu bij Free Pro Players FC

Ken jij hem nog? Geoffrey Mujangi Bia, geboren in Kinshasa, groeide op in België en doorliep als kleine knaap onder andere de jeugdreeksen van Charleroi. In 2006 was het dan eindelijk zover voor de flankaanvaller: hij mocht op 17-jarige leeftijd de overstap maken naar het eerste elftal. Hij zou uiteindelijk 63 wedstrijden spelen voor de Zebra's om daarna te verkassen naar Wolverhampton. Bijna twee decennia later vergaat het hem een pak minder goed; hij zit voor de vijfde keer in zijn carrière zonder club.

Mujangi Bia zonder club

De carrière van Mujangi Bia zit al enkele jaren serieus in het slop. Na zijn passage bij Standard volgden avontuurtjes in Turkije, Zwitserland en Israël, maar een succes werd dat nooit. Sinds januari speelde de flankaanvaller bij Mandel United, in Tweede Nationale, maar ook daar is zijn verhaal ten einde. Momenteel zit de Belg zonder club en traint hij bij bij Free Pro Players FC, waar profvoetballers zonder club terecht kunnen. Enkele dagen geleden speelde hij nog een wedstrijd met hen.

Geoffrey Mujangi Bia

Velen zullen Geoffrey Mujangi Bia vooral kennen van zijn periode bij Standard. Bij de Luikenaars was de balvaardige aanvaller vaak een gesel voor verdedigers: als hij een goeie dag had, kon hij behoorlijk wat schade aanrichten. 34 goals en 25 assists in 150 JPL-matchen zijn ook geen slechte cijfers. Wist je dat hij ooit nog speelde voor de Rode Duivels? In 2009 mocht hij onder Frank Vercauteren twee keer starten in oefenduels tegen Chili en Japan. 

Na Standard zigzagde hij tussen verschillende ploegen: Watford, FC Sion, Kayserispor... Hij kwam uiteindelijk bij Lokeren terecht, maar dat werd allesbehalve een succesverhaal. De teller kwam daar maar neer op vier wedstrijden. Hij verhuisde ten slotte naar Petah Tikva in 2019, maar ook daarvoor speelde hij maar vijf officiële wedstrijden. Daarna trok hij gratis naar Virton.

Hieronder kan je een video bekijken van een interview van Geoffrey Mujangi Bia na de wedstrijd Charleroi-Standard Luik:

Net binnen