Wie is Amar Abdirahman Ahmed, 18-jarige huurling van Lommel SK en al €1,5miljoen waard

Niet alleen in de Jupiler Pro League loopt er bakken talent rond, ook in de Challenger Pro League - de tweede klasse - is dat het geval. Dat hebben we in januari aan den lijve mogen ondervinden, want heel wat talentjes van belofteploegen uit 1A zochten andere oorden op. Gelukkig kwamen er ook wat nieuwe potentiële smaakmakers bij. Eén van hen is Amar Abdirahman Ahmed van Lommel SK. Leer hem hier wat beter kennen. 

Wie is Amar Abdirahman Ahmed van Lommel SK?

Amar Abdirahman Ahmed is een actieve voetballer, die op huurbasis uitkomt voor Lommel SK in de Challenger Pro League. De Zweed wordt het komende half jaar geleend van het Franse Troyes. Ahmed is geboren op 19 februari 2004 en is momenteel achttien jaar. Ahmed staat in Zweden al jaren te boek als een groot talent en dan staan Franse clubs al snel te springen. Troyes betaalde vorige zomer een kleine €5 miljoen aan AIK voor de diensten van de linksbuiten. Hij kwam er echter nog maar twee keer aan spelen toe en wordt nu dus uitgeleend aan Lommel SK.

Amar Abdirahman Ahmed transferwaarde en nationale ploeg

Ahmed wist zich al op zeer jonge leeftijd in de kijker te spelen bij AIK, waarvoor hij al twintig wedstrijden speelde. Ook in de Zweedse nationale jeugdreeksen is Ahmed uiteraard geen onbekende. Zo maakte hij in september van vorig jaar zijn debuut voor de U19. Hij is er ondertussen uitgegroeid tot een vaste waarde en stond drie keer in de basis in de kwalificatieduels voor het EK U19. En met succes! Ahmed trof al drie keer raak in zijn vijf gespeelde matchen. De Zweed heeft momenteel een marktwaarde van anderhalf miljoen euro en is daarmee meteen de vierde meest waardevolle speler die actief is in de Challenger Pro League, na Ordonez, Metinho en Toma.

Ook interessant