“Vlap naar Anderlecht, haha! Waarom niet gewoon naar Cambuur?”

De voorbije jaren heeft Anderlecht-aanwinst Michel Vlap zich ook in de harten van de Friezen gespeeld. Dat vertelt vader Jan Vlap. Hij heeft moeten bikkelen om bij Heerenveen aan de bak te komen en het werd uiteindelijk een succesverhaal. Het feit dat hij altijd een gewone jongen is gebleven, appreciëren de mensen hier enorm.

‘Het klinkt klef, maar volgens zijn naasten is Michel een normale jongen die toevallig goed kan voetballen en nu bekend is. Begin mei speelde ONS Sneek thuis tegen Jong FC Groningen. En wie was er bij de rust in de gang een balletje hoog aan het houden met drie jochies? Michel. Zijn toegankelijkheid leverde hem in Heerenveen en omstreken veel bijval op.”

“In de ogen van veel fans ben je niets meer waard wanneer je de club verlaat, maar er zijn supporters van Heerenveen die het shirt van Anderlecht bestellen en die Michel in België aan het werk willen zien. Ze beschouwen hem nog steeds als een van hen. Wat Michel op zijn 22e heeft losgemaakt bij Heerenveen is apart.”

“Toch snappen een klein deel van de Friese goegemeente zijn transfer naar Anderlecht helemaal niet. Mensen die totaal niets weten over het Belgische voetbal vinden het een vreemde stap. ‘Anderlecht? Dan had hij evengoed naar Cambuur kunnen gaan’. (zucht) Die zien het plaatje dus niet hé”, besluit Jan.