SLOEBERS! Nederlandse eersteklasser wil sekswinkel als hoofdsponsor

De KNVB gaat niet akkoord met EasyToys als nieuwe hoofdsponsor van FC Emmen, zo heeft men bevestigd tegenover Voetbal International. De voetbalbond gaf als reden dat de sponsordeal 'in strijd is met de goede zeden'. FC Emmen loopt hierdoor ruim een half miljoen euro mis.

Accessoires

De sponsordeal is veelbesproken de laatste dagen. EasyToys is een winkel die gespecialiseerd is in accessoires voor in het nachtkastje. De KNVB is hier niet enthousiast over en heeft een streep gezet door de sponsordeal met FC Emmen. Het betrof een deal voor meerdere jaren en er zou elk jaar ruim een half miljoen euro worden overgemaakt richting de club uit Drenthe. Dit bedrag zou daarnaast per seizoen nog op gaan lopen.

Fatsoen

Een commissie van de KNVB heeft naar de zaak gekeken. Daarbij werd voornamelijk aandacht besteed aan artikel 3 van het sponsorreglement. Dat luidt als volgt: 'De uit hoofde van sponsoring door de club te leveren of de ontvangen tegenprestatie mag niet in strijd zijn met enige wet, de openbare orde of de goede zeden of met de Nederlandse Reclame Code, dan wel met de goede smaak of het fatsoen en evenmin met de statuten en reglementen van de KNVB of met besluiten van het bestuur betaald voetbal.'