"Het is simpel: op het EK zal hij titularis zijn bij de Rode Duivels"

"Het is simpel: op het EK zal hij titularis zijn bij de Rode Duivels"

Theo Bongonda werd opgeleid op de JMG Acedemie in Tongerlo, samen met Jason Denayer. De twee staken er met kop en schouders bovenuit, maar enkel Denayer brak uiteindelijk door. Hoe komt dat? Die vraag stelde Sport/Voetbalmagazine aan Bongonda.

 “We konden allemaal met een bal omgaan, maar presteren op een voetbalveld is nog wat anders”, begint Bongonda. “Het waren meer zaalvoetbalspelers, voor de kleine ruimte. Jason en ik hadden atletische kwaliteiten, wij waren snel, dat maakte een verschil. Fysiek heb je of heb je niet, techniek kun je leren.”

“Daarna hebben we samen ook nog in het opleidingscentrum van Manchester City verbleven. “Ik een maand, maar toen Zulte Waregem me voorstelde om bij de eerste ploeg te komen, heb ik niet geaarzeld. Jason was fan van Vincent Kompany, hij zag Manchester City als een kans. Ik besefte dat het heel moeilijk zou zijn om daar door te breken.”

Rode Duivels

“Ook al heeft Jason nooit voor City gespeeld, hij is een van de sterkste spelers die ik ken", gaat hij verder. "Hij is dit seizoen enorm gegroeid bij Lyon. Hij maakt indruk én hij heeft gewooon alles: linkervoet, rechtervoet, techniek, snelheid, duelkracht... Het is simpel: op het EK zal hij titularis zijn bij de Rode Duivels."