Alles voor zijn land: Anderlecht wordt koud gepakt door Kara's WK droom

Hoe zou het nog zijn met Kara Mbodji? De Senegalese verdediger is nu al enkele maanden buiten strijd en wordt geflink gemist door Hein Vanhaezebrouck. Hij zou de laatste vier wedstrijden van de Play-Offs wel nog aan de bak kunnen komen, maar daar gaat een heel verhaal mee gemoeid.

Paars-Wit was namelijk van mening dat Kara niet geopereerd moest worden aan zijn knie. Met een individueel trainingsprogramma zou hij elk weekend aan 80% kunnen spelen, maar dat was niet naar de zin van de verdediger. Kara sukkelt al enkele jaren met de knieën en de Spaanse dokter Ramon Cugat raadde hem dan ook aan een operatie te ondergaan. De Anderlecht-speler hapte meteen toe, maar deed dat zonder overleg met zijn club.

Zijn revalidatie verloopt moeilijk, maar begin mei zou hij opnieuw in de basis kunnen staan bij Paars-Wit. Opvallend: volgens diverse bronnen zou Mbodji die laatste vier wedstrijden van PO1 niet enkel spelen om zijn club te helpen, maar vooral om wedstrijdritme op te doen richting Rusland. De Senegalees mag namelijk naar het WK en is daar heel belangrijk voor zijn team. Hij zal wellicht zo min mogelijk risico's willen nemen in het shirt van Anderlecht...