Opvallend! Clement over Club-speler: "Hij werkt harder dan eender wie."

Phillipe Clement kent hoogdagen als trainer van KRC Genk. De Limburgers razen door de competitie, en ook in de beker schakelde het simpel Lommel United uit. Men zou bijna vergeten dat hij enkele jaren geleden gewoon trainer was van de Brugse beloften. In een interview met Sport/Voetbalmagazine heeft hij vooral mooie woorden voor Brandon Mechele.

"Ik moest serieus zeuren en discussiëren bij Club Brugge om hem zijn eerste contract te geven, want niemand was ervan overtuigd dat hij zou kunnen doorgroeien naar het eerste elftal. Hijzelf dacht bij de beloften trouwens zelf ook niet dat hij ooit zou kunnen doorbreken.”, liet Clement optekenen.

Clement smeet verder met enkele mooie complimenten voor zijn voormalige poulain: “Elke dag weer probeert hij het beste uit zichzelf te halen en hij werkt harder dan eender wie, ook in de vakanties. Er zijn periodes geweest dat we hem tegen zichzelf moesten beschermen, omdat hij te veel deed en er ook te veel over nadacht en er zo onderdoor zou gaan. Hij is een perfectionist en als er iets niet lukt, kan hij heel kwaad zijn op zichzelf en daar dan soms veel te lang mee bezig blijven. Maar in de loop der jaren is dat verbeterd. Het is datzelfde perfectionisme dat ervoor zorgt dat hij heel gefocust bezig is met alles wat hij doet.”