Zien we binnenkort smaakmaker van Anderlecht opnieuw in paars-wit? "Deur altijd open voor hen."

Het is lang niet het seizoen van Anderlecht. Integendeel, supporters kijken met weemoed terug naar de tijden toen spelers als Boussoufa of Mbokani het mooie weer maakten. Die laatste keerde afgelopen zomer terug naar de Jupiler Pro League en lijkt zijn grote liefde nog niet vergeten.

In HLN vertelde Dieumerci Mbokani het volgende:

"Brussel is mijn stad, Anderlecht mijn eerste club. Als ik er vandaag rondloop, klampen de supporters me nog steeds aan. 'Kom bij ons spelen, Dieu.' Daar is het respect nog altijd even groot en ook al is meneer Vanden Stock geen voorzitter meer, Anderlecht blijft Anderlecht. De hele problematiek die het dit seizoen doormaakt, treft mij ook, maar Anderlecht komt wel terug. Ik heb er zelf ook mindere momenten gekend, maar ook daar kwam ik door. Ik speelde bij Anderlecht toen ik mijn zoontje David verloor. Dat was zwaar, maar ik kreeg zo veel steun van de club en de fans. Dat vergeet ik echt nooit."

"Ik wil gerust met Antwerp onderhandelen over een nieuw contract. We hebben het er al eens vaag over gehad, maar een voorstel heb ik nog niet gekregen. Ik blijf ambitieus en sta voor alles open. China? Ik heb al een paar keer zo'n aanbod afgeslagen, maar misschien ga ik er nog ooit heen. Eindigen bij Anderlecht? (glundert) Ik woon in Brussel, voor Anderlecht staat de deur altijd op een klein kiertje, maar momenteel komt Antwerp eerst. Laat ons maar eens eerst Europees voetbal halen. Nog één keer Europa in, mét Antwerp, dat zou een droom zijn."