EURO 2020: deze EK-wedstrijden worden op maandag 21 juni gespeeld

Euro 2020 is in volle gang. De laatste speelronde van het Europees kampioenschap is zondag van start gegaan en gaat maandag direct door. Voetbalflitsen zet de EK-wedstrijden van maandag 21 juni op een rijtje.

Noord-Macedonië - Nederland (poule C)

Het Nederlands Elftal heeft zich al geplaatst voor de volgende ronde van het EK. Noord-Macedonië staat na twee wedstrijden op de laatste plaats met nul punten. Wil het nog wat bereiken dit EK, moet het dus zien te stunten tegen Oranje.

De laatste keer dat Nederland het opnam tegen Noord-Macedonië was op 1 april 2009. Destijds won Oranje met 4-0, dankzij twee goals van Kuijt, Huntelaar en Van der Vaart.

Oekraïne - Oostenrijk (poule C)

De tweede wedstrijd om 18:00 uur in Poule C is die tussen twee en drie. Oekraïne won met 2-1 van Noord-Macedonië, net zoals Oostenrijk dat met 3-1 deed. Beide landen zijn nog in de race voor rechtstreekse plaatsing voor de volgende ronde van het EK.

Oekraïne en Oostenrijk troffen elkaar voor het laatst in 2012. Toen trok Oostenrijk aan het langste eind, door met 3-2 te winnen.

Huidige stand groep C (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

stand groep c ek

Finland - België (poule B)

Er heerst nog veel spanning in Poule B. Daar staat België na twee gewonnen wedstrijd op plek één, achtervolgd door Finland en Rusland met drie punten. Om 21:00 uur trappen Finland en België af en dat lijkt nog geen gewonnen wedstrijd voor de Rode Duivels.

België won namelijk nog geen wedstrijd van Finland. Kijkend naar de geschiedenis tussen de twee landen, valt te zien dat Finland twee keer van België won. Twee keer speelde de landen gelijk.

Rusland - Denemarken (poule B)

De andere wedstrijd in Poule B gaat tussen Rusland en Denemarken. De Denen kennen een teleurstellend toernooi en staan met nul punten stijf onderaan. Een overwinning op Rusland kan nieuwe hoop bieden.

De laatste keer dat de twee landen tegenover elkaar stonden was in 2012. Toen won Rusland met 0-2.

Huidige stand groep B (TEKST GAAT VERDER ONDER DE AFBEELDING)

groep b ek

Volledige programma maandag 21 juni

Maandag 21 juni 2021: Noord-Macedonië - Nederland, 18.00 uur

Maandag 21 juni 2021: Oekraïne - Oostenrijk, 18.00 uur

Maandag 21 juni 2021: Finland - België, 21.00 uur

Maandag 21 juni 2021: Rusland - Denemarken, 21.00 uur

Volledige programma maandag 21 juni