Wie is Joseph Amuzu, 18-jarige broer van Francis en goed bezig bij Jong KV Mechelen in 2e Nationale?

Bij KV Mechelen grijpen ze de laatste weken - door tal van blessures - serieus terug naar hun eigen jeugdspelers. Coach Steven Defour moet het ongetwijfeld doen met de jongste bank van de hele Jupiler Pro League. Gelukkig kan Malinwa teren op een uitstekende jeugdwerking, waar ook nu weer talentjes staan te springen. We hadden het eerder over Ngal'ayel Mukau, maar nu is Joseph Amuzu aan de beurt. 

Wie is Joseph Amuzu broer van Francis KV Mechelen?

Joseph Amuzu is een Belgische, actieve voetballer van KV Mechelen die dit seizoen bij Jong KV Mechelen speelt in Tweede Nationale. Amuzu is geboren op 9 juni 2004 en momenteel dus achttien jaar. De naam Amuzu doet uiteraard een belletje rinkelen. Want ja, Joseph is de jongere broer van Anderlecht-aanvaller Francis, die zelf ook in de jeugd van KVM speelde. Het leuke is dat ook zijn jonger broertje het liefst als flankaanvaller wordt uitgespeeld. Dit seizoen deed hij al zeventien keer mee met de beloften van KV Mechelen. Hij trof tot nu toe vier keer raak.

Eerste profcontract voor Joseph Amuzu

In mei van vorig jaar tekende het talent zijn eerste profcontract en trad daarmee in de voetsporen van zijn vader Theophilus Amuzu, die in een ver verleden actief was bij Malinwa. Hij verlengde zo zijn verblijf tot 2024, met een optie. Amuzu haalde vorig seizoen al vier keer de bank, maar debuteren deed hij vooralsnog niet. Ook dit seizoen haalde hij al de selectie tegen Westerlo en in de kwartfinale van de Croky Cup tegen KV Kortrijk. Joseph heeft alvast dezelfde manier van trappen als zijn broer Francis...

Ook interessant