ONGEZIEN! Roman Yaremchuk toont wapenschild van Oekraïne na doelpunt vs Ajax (VIDEO)

Ex-Gent-speler Roman Yaremchuk scoorde afgelopen woensdag in de Champions League de 2-2 met Benfica tegen Ajax. Het doelpunt op zich was niet zo heel bijzonder, maar zijn viering daarentegen was dat wel. De Oekraïner trok na zijn doelpunt zijn truitje uit en liet het wapenschild van Oekraïne zien. Door de oplopende spanningen tussen Oekraïne en Rusland wilde de aanvaller een duidelijke boodschap de wereld insturen, namelijk dat hij zijn thuisland steunt. 

Roman Yaremchuk en Oekraïne

Na de wedstrijd zei Yaremchuk het volgende: "Ik wou gewoon mijn land steunen. Ik heb heel lang nagedacht over het onderwerp en de huidige situatie. De club steunt me en wil me helpen op alle mogelijke manieren, maar op dit moment gaat het nog."

Roman Yaremchuk goal vs Ajax

Op het uur werd Yaremchuk tussen de lijnen gebracht om een 1-2-achterstand uit te wissen. En dat lukte: in minuut 72 reageerde hij het snelst op een geloste bal van de Ajax-doelman en zo wist hij de 2-2 te maken. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een 2-2 gelijkspel na doelpunten van Tadic, Haller, Yaremchuk en een owngoal van Haller.