Kiest Martinez voor wit konijn als 3e spits?: “Hij kan de Origi van het EK 2020 worden!”

Coach Michel Preud’homme koppelde Obbi Oulare al aan de Rode Duivels na een straffe goal en een beresterke prestatie tegen Antwerp. Hij weet dat bondscoach Roberto Martinez hem in de gaten houdt. “Kan hij de Divock Origi van het EK volgende zomer worden?”

“Oulare is intussen 24, keer op keer heeft hij zijn coaches laten dromen over wat hij hun elftal zou kunnen bijbrengen, als zijn lichaam het toelaat”, legt analist Peter Vandenbempt uit. “Even zo vaak zijn die dromen bedrog geweest, maar wie weet is 2020 het jaar van de definitieve doorbraak. Oulare was tegen het immer stugge Antwerp de perfecte targetspits.”

“Zijn (nog maar tweede) goal was geweldig, maar Oulare trok ook sprintjes, won duels, hield de bal bij, was sterk in de combinatie... Avenatti, Cop en Oulare maakten ieder belangrijke goals, maar Oulare is potentieel veruit de betere spits.”

“En, inderdaad, topfit, met wedstrijdritme en een korfje doelpunten is hij geen slechtere keuze als derde spits voor de Rode Duivels dan het eeuwige enigma Batshuayi of Benteke.”