THROWBACK: Lukaku knalt België voorbij Kroatië, Rode Duivels naar het WK in Brazilië! (VIDEO)

Exact tien jaar geleden stond de Belgische voetbalwereld in rep en roer. De Rode Duivels hadden enkele vreselijke jaren achter de rug en slaagden er twaalf jaar lang niet in om zich te kwalificeren voor een groot toernooi. Daar kwam op 11 oktober 2013 verandering in: Romelu Lukaku knalde België eigenhandig voorbij Kroatië en naar het WK in Brazilië.

Kroatië-België 1-2

Op vrijdag 11 oktober 2013 namen de Rode Duivels het op, in en tegen Kroatië. Bij winst kwalificeerden ze zich voor het WK van 2014 in Brazilië, het eerste groot toernooi in twaalf jaar tijd. En zo geschiedde. De Belgen speelden een wereldpartij en wonnen met 1-2. De Rode Duivels werden eerste in hun groep na een 26/30 en eindigden voor Kroatië, Servië, Schotland, Wales en Macedonië.

Romelu Lukaku Kroatië België

Na amper vijftien minuten bracht Romelu Lukaku ons op voorsprong, op assist van Steven Defour. Twintig minuten later scoorde Lukaku opnieuw: 0-2 aan de rust. Kroatië scoorde in de 83ste minuut de aansluitingstreffer via Kranjcar, maar kwam niet verder dan dat. Stonden toen in de basis bij de Rode Duivels: Courtois, Van Buyten, Vertonghen, Lombaerts, Alderweireld, Witsel, De Bruyne, Fellaini, Hazard, Lukaku en Defour. Een ploeg die negen jaar later nog heel wat dezelfde namen bevat.