Thibaut Courtois uit zijn ongenoegen over systeem Martinez: "Onze backs staan veel te hoog"

Onlangs was Kevin De Bruyne nog hard voor Roberto Martinez en dat is nu ook het geval bij Thibaut Courtois. De Belgische doelman is niet schuw van een pittige uitspraak en had andermaal zijn mening over het systeem bij de Rode Duivels. Vooral bij de backs ziet hij nog veel zaken voor verbetering vatbaar, zo vertelt hij aan Sporza.

"Zeker tegen sterke ploegen. We slikken dan te veel goals in onze rug doordat onze backs vaak niet op tijd terug zijn om aan te sluiten. Het is niet te offensief zoals we vaak horen, maar ons backs spelen vaak te hoog en dan is het wel een probleem. Daardoor houden we slechts twee of drie verdedigers over zoals dat in Bosnië en Griekenland het geval was. Daar moeten we een balans zien te vinden.", aldus Courtois.

Verder sprak hij ook over de vele blessures achterin: "Blessures horen bij het voetbal, maar als iedereen fit is, hebben we een fantastische verdediging. We zijn maar een klein land, dus hebben geen back-ups van hetzelfde niveau. Het klopt dat we de laatste matchen te veel doelpunten hebben geslikt met verschillende jongens achterin, maar normaal gezien keert iedereen tijdig terug voor het WK", klinkt het.