Verheyen: "Hij kan één van de weinige overlevers van de talentvolle Anderlecht-jeugd worden"

Analist Gert Verheyen is grote fan van Anderlecht-verdediger Hannes Delcroix. Hij kreeg niet de stempel mee van 'groot talent', maar volgens Verheyen verdient hij die wel dubbel en dik. Ook de fans zijn fan van de jonge verdediger. 

"Hannes Delcroix leverde tegen Standard een prima prestatie af, in alle aspecten van wat een verdediger hoort te doen", vertelt Verheyen in Het Nieuwsblad. "Hij speelde geconcentreerd en gedisciplineerd. Sober, zonder gekke dingen. Met een goed positiespel ook. Het venijn van de verdediger die af en toe eens iemand onder het gras steekt, zou hij wel nog kunnen gebruiken."

"Aanvankelijk behoorde hij niet tot het groepje uitverkoren jongeren die bestempeld werden als talent en hun kans kregen bij Anderlecht. Hij bewijst echter dat hij dat label evenzeer waard is. Op lange termijn zal hij misschien zelfs een van de weinige overlevers van dat kransje jeugdspelers blijken. Delcroix is een goeie verdediger, die nog verder zal evolueren. Omdat hij bereid is zaken op te pikken van trainers en van ex-verdediger Kompany alle nodige raad zal absorberen."