Throwback: Genk wordt kampioen tegen Standard in 2011, deze namen stonden in de basis

Genk had aan een punt genoeg om landskampioen te worden tegen Standard. Standard verloor nog niet in Play-Off 1 en iedereen verwachtte dus dat Standard kampioen ging spelen. Voor de wedstrijd stond het stadion al op zijn kop. Wie pakt de titel, Genk of Standard? Genk stond een half punt voor Standard na de halvering van de punten na de reguliere competitie.

Bikkelvoetbal

We kregen niet echt mooi voetbal te zien. Er werd veel geduwd en getrokken en er werd vooral gebikkeld voor elke bal. Op het halfuur kreeg Carcela een doodstrap van Mavinga. De bal komt bij Carcela terecht en pakt de bal mee met zijn borst. Mavinga wou de bal wegtrappen maar tropt vol in het gezicht van Carcela die een paar tanden verliest en zijn kaak breekt. Carcela bleeg enkele minuten bewusteloos liggen en werd daarna afgevoerd naar het ziekenhuis. In de laatste 5 minuten van de eerste helft kwam Genk opzetten. Kevin De Bruyne MAG een vrije trap van aan de achterlijn nemen, iedereen verwacht een voorzet maar hij trapt toch meteen op doel. Zijn schot raakt de paal. In de absolute slotseconde komt Standard op voorsprong. Een vrije trap werd in de zestien gegooid van Genk en de bal komt in de voeten van Mangale terecht die makkelijk binnenlegt.

Tweede helft

Standard heeft de hele tweede helft controle over de wedstrijd en lijkt de titel te pakken. Vercauteren grijpt in de 75' minuut in en haalt middenvelder Hubert van het veld voor spits Kennedy. 5 minuten later doet Kennedy waarvoor hij op het veld is gekomen. Een hoekschop wordt snel en kort genomen. De bal wordt voor doel gegooid en Kennedy kopt staalhard binnen. 

Courtois toont zijn klasse

In de laatste 10 minuten toont Courtois dat hij een heel grote doelman zal worden. Hij houdt zijn club met enkele wereldsaves recht en Genk pakt de titel.

Volg ons nu ook op Instagram

Volg ons nu ook op TikTok

@voetbalflitsenbe

Zie jij Thibaut Courtois? ⚽️🇧🇪 ##spelletje##game##rodeduivels

♬ Say So - Doja Cat