11 (ex-)JPL-spelers waarin Kompany deze zomer al interesse toonde, met Verbruggen en Hendry

Deze zomer verliet Vincent Kompany Anderlecht om Burnley te coachen in de Championship. Tot dusver kunnen we zijn prestaties niet overweldigend noemen: Burnley haalde slechts 6 op 15 in de competite en staat daardoor op de zeventiende plaats. Dinsdagavond stootte het wel door in de Carabao Cup na een 1-0 zege tegen Shrewsbury Town en daar waren de fans zeer blij mee. Opvallend was dat er in die wedstrijd maar liefst vijf ex-JPL-spelers op het veld stonden. En dat hadden er zelfs nog heel wat meer kunnen zijn. Burnley werd deze zomer namelijk wel vaker gelinkt aan transfers van (ex-)spelers uit onze Belgische competitie. WIj stelden een elftalletje samen met spelers waarin Kompany deze zomer al interesse toonde, met zowel geruchten als done deals.

Gelinkt aan Kompany's Burnley XI

Opvallend is dat Kompany deze zomer al aan drie (ex-)spelers van zijn vorige club Anderlecht gelinkt werd, dat zich donderdagavond trouwens, ondanks een wanprestatie van Verschaeren, plaatste voor de Conference League. Die spelers zijn Harwood-Bellis, Cullen en Verbruggen. Enkel de transfer van die laatste bleef, tot nu toe, bij een gerucht. Daarnaast werd het deze zomer nog gelinkt aan Mikautadze (ex-Seraing), Gueye (KV Oostende), Ugbo (ex-Cercle en Genk), Hendry (Club Brugge) en Al-Dakhil (STVV), maar tot een officiële overgang kwam het voorlopig nog niet. De transfers van Benson, Bastien en Cullen werden wel al afgerond. Benieuwd wie de volgende zal zijn op het lijstje van coach Kompany...

Bekijk hieronder de highlights van de Carabao Cup-wedstrijd van Burnley tegen Shrewsbury Town. The Clarets wonnen met 0-1 en hadden maar liefst 81% balbezit.

Ook interessant