Holzhauser: “Dat buitenlandse clubs mij willen? Dat kan, maar in België heb je ook héél goede clubs"

Raphael Holzhauser verlengde onlangs zijn contract bij Beerschot tot 2023 en dat op een moment dat hij beter lijkt dan ooit. Intussen wordt ook zijn naam gelinkt aan een aantal buitenlandse clubs, maar daar heeft Holzhauser voorlopig geen oren naar.

“Het was het moment om bij te tekenen, vind ik”, vertelt hij in Sport/Voetbalmagazine. “Ik ben hier gewoon heel graag. Los daarvan kijk ik niet zo ver vooruit. Dat heeft zeker in het voetbal geen zin. Als je me vraagt waar ik nu aan denk, dan is het antwoord heel simpel: aan de volgende wedstrijd. Intussen probeer ik verder aan mijn spel te werken. En aan mijn lichaam.”

Buitenland

“Trouwens, buitenlandse clubs, oké, maar je moet de Belgische competitie niet onderschatten hoor. Het niveau is echt goed. Ik zie wel wat op me afkomt, ik ben niet iemand die met een plan werkt. Ook wat dat betreft volg ik een bepaald instinct. Als ik voetbal, wil ik vooral genieten. Dat was al als kleine jongen zo en dat is niet veranderd. En om te genieten is het belangrijk dat je het spel kan brengen dat je het best ligt. En dat is bij Beerschot zo.”