Bizar: oefenmatch tussen Japan en Turkije wordt om bewuste reden in JPL-stadion afgewerkt

Gekker kan je het niet bedenken. Dinsdagmiddag om 14u20 werd de oefeninterland tussen Japan en Turkije afgetrapt in de Cegeka Arena, jawel het stadion van KRC Genk. "Waarom werd deze wedstrijd in België gespeeld?", is natuurlijk een vraag die velen zich stellen. Toch is daar een goede reden voor!

Japan-Turkije in Cegeka Arena

Dinsdagmiddag won Japan een oefeninterland tegen Turkije met 4-2. Beide ploegen gebruikten deze wedstrijd vooral om te experimenteren met hun selectie en nieuwe jongens een kans te geven. Het was dus zeker niet zo dat beide ploegen op hun sterkst aan de aftrap kwamen. Opvallend: Japan-Turkije, toch wel een mooie wedstrijd tussen het nummer 20 en 41 op de FIFA-wereldranglijst, werd gespeeld in de Cegeka Arena van KRC Genk. En dat was een vrij strategische keuze.

Bewuste keuze voor stadion KRC Genk

Het was vooral een leuke terugkeer voor Junya Ito, de Japanse international van Stade Reims die maar liefst 144 wedstrijden speelde voor de Limburgers. Hij begon op de bank, maar mocht in de tweede helft invallen en scoorde een penalty. Het stadion van Genk werd uitgekozen omdat de stad vrij dicht ligt bij Düsseldorf en Brussel, twee steden met een grote gemeenschap aan Japanners. Japan was sowieso al in de buurt door de recente oefenmatch tegen Duitsland. Genk (en Limburg in het algemeen) daarentegen huisvestigt dan weer veel Turken. De Cegeka Arena werd op dit aanvangsuur (14u20) uiteraard niet volledig gevuld, maar toch waren er zo'n 10.000 supporters aanwezig, voornamelijk Japanners en Turken. De wedstrijd werd ook uitgezonden op de Japanse televisie, waar de match om 21u20 lokale tijd werd uitgezonden.

Enkele fases uit de wedstrijd:

App Store: App Store Link

Play Store:Play Store Link