Mignolet: "Ik kan om met kritiek, maar dit is er over... Dan moet je tenminste met bewijzen komen"

Simon Mignolet wordt binnen enkele maanden 33 jaar. De leeftijd waarop voetballers toch stillaan een plan beginnen uit te dokteren voor na hun carrière. Ook Mignolet dacht er al aan. Wat hij juist gaat doen, dat is nog een vraag. Wat hij niet wil doen, daar is wel al duidelijkheid over. 

"Analist of trainer worden? De kans lijkt mij zeer klein", vertelt Mignolet in Het Laatste Nieuws. "En eigenlijk al zéker geen analist als ik er over nadenk, want da's net iets te gemakkelijk. Je kan zeggen wat je wil. Als trainer heb je toch wél een verantwoordelijkheid."

"Ik heb wel veel respect voor oud-voetballers die hun mening geven. Zij nuanceren trouwens gemakkelijker dan iemand die doet alsof hij veel van voetbal kent omdat hij al veel wedstrijden gezien heeft. Maar ik heb geen goesting om later op die of die kritiek te geven."

Kritiek

"Ik hoor, lees en zie wel alles, dat geef ik eerlijk toe. Zoals deze week, toen gezegd werd dat 'Mignolet toch zijn foutjes heeft gemaakt'. Ik vond dat straf. Na 45 wedstrijden met Club, waarin we 25 clean sheets behaalden en ocharme 23 tegendoelpunten slikten. Niemand in Europa doet beter. Als ik nu niet goed was, wanneer dan wel?"

"Ik heb geen problemen met kritiek, hé.Ik ga mezelf evenmin goedpraten. Maar als iemand toch de rekening wil maken, dan wil ik ze graag ook zien. Want het is typisch Belgisch om te beginnen over die superkleine foutjes. En ik denk dat men heel erg goed gaat moeten zoeken om ze te vinden."