Wie is Marc Degryse?

Wie is Marc Degryse? 

Marc Gabriel Degryse werd geboren op 4 september 1965 te Roeselare. Hij is een voormalig voetballer, was prof van 1983 tot 2002 en speelde doorgaans als aanvallende middenvelder of als schaduwspits. Hij speelde bij zes verschillende clubs en maakte enorm veel indruk. Nadien was hij zelfs even technisch directeur van Club Brugge, maar dat was geen groot succes. Uiteindelijk werd hij analist bij Sporza en co-commentator bij Telenet. Tegenwoordig is hij vooral te zien als analist bij VTM, waar hij in 2019 de overstap maakte van de VRT.

Hoe oud is Marc Degryse? 

In 2022 wordt Marc Degryse 57 jaar. 

Wat is de bijnaam van Marc Degryse? 

In zijn periode als voetballer noemde ze hem De Kleine, dat kwam door zijn gestalte. Marc Degryse was namelijk een kleine voetballer van 1m72. 

Op welke positie speelde Marc Degryse? 

Marc Degryse was een aanvallende middenvelder die ook als schaduwspits zeer goed uit de voeten kon. 

Wat is de voorkeursvoet van Marc Degryse? 

Bij voorkeur is Marc Degryse rechtsvoetig. 

Bij welke clubs heeft Marc Degryse gevoetbald? 

Zijn debuut maakte Marc Degryse bij Club Brugge, daar speelde hij in zes jaar net geen 180 wedstrijden en scoorde hij 95 keer. Nadien ging hij naar grote rivaal Anderlecht en ook in Brussel speelde hij zes jaar. Na twaalf jaar België volgde drie jaar in het buitenland bij Sheffield Wednesday en PSV. Uiteindelijk speelde hij ook nog één jaar voor KAA Gent en sloot hij zijn carrière af bij het toenmalige Germinal Beerschot. 

Hoeveel wedstrijden speelde Marc Degryse in zijn carrière? 

Marc Degryse speelde 540 competitiewedstrijden en scoorde daarin 210 doelpunten. 

Heeft Marc Degryse voor de Rode Duivels gevoetbald? 

Van 1984 tot 1996 was Marc Degryse een speler van de nationale ploeg van België. In twaalf jaar speelde hij 63 wedstrijden en was hij 23 keer trefzeker. Hij speelde twee WK's met de Rode Duivels, in Italië (1990) en vier jaar later in de Verenigde Staten. 

Is Marc Degryse ooit trainer geweest?

Nee, Marc Degryse is nooit trainer geweest van een voetbalclub, maar hij heeft wel bijna vijf jaar lang de functie van technisch directeur op zich genomen. In de periode van 2003 tot 2007 was hij technisch directeur van Club Brugge, maar dat was geen schot in de roos. De inkomende transfers deden niet wat ze moesten doen en hij liet jonge spelers zomaar vertrekken. 

Op welke zender is Marc Degryse analist? 

Sinds 2008 is Marc Degryse voetbalanalist. Eerst begon hij bij VRT, maar sinds 2019 is hij uitsluitend te zien op VTM. Daarvoor was hij ook nog analist en co-commentator voor Play Sports. 

Heeft Marc Degryse de Gouden Schoen gewonnen? 

Ja, in 1991 toen hij bij RSC Anderlecht speelde won hij de Gouden Schoen. Daarnaast werd hij ook vier keer verkozen tot Belgisch Profvoetballer van het jaar. 

Werd Marc Degryse ooit kampioen van België? 

Vijf keer is Marc Degryse landskampioen geworden. Eén keer met Club Brugge en vier keer bij Anderlecht, waarvan drie keer op rij. 

Wat is de link tussen Degryse en van Wijk? 

Marc Degryse is de schoonbroer van Dennis van Wijk. Beide mannen kennen elkaar nog van in hun periode bij Club Brugge

Kritiek op Twitter

Marc Degryse was een geweldige speler, die heerlijk kon voetballen, maar toch zijn ze op Twitter niet altijd te spreken over zijn analyse tijdens bepaalde voetbalwedstrijden. Het zijn dan vooral de Club Brugge-fans die harde woorden hebben voor 'De Kleine'. Zij zijn de slechte periode van Marc Degryse als technisch directeur en de gevoelige overstap naar Anderlecht nog niet vergeten en laten dat ook merken op Twitter. 

Doelpunt Degryse op WK 94

Zoals gezegd mocht Marc Degryse met de Rode Duivels mee naar het WK van 1994 in de Verenigde Staten. De eerste groepswedstrijd voor de Belgen was daar tegen Marokko en het was Degryse die na elf minuten de bal al in het doel kreeg. Het doelpunt zie je hier!