Jacky Mathijssen met zéér opvallende uitspraak: "Antwerp grootste uitdager van Genk voor titel."

Antwerp was de grote winnaar van het weekend. Het was de enige ploeg uit de top 6 die drie punten kon pakken, en springt zo zelfs over Club Brugge naar de tweede plaats in het klassement. Genoeg voor Jacky Mathijssen om een opvallende uitspraak te doen.

In Het Belang van Limburg liet Jacky het volgende optekenen:

"Club Brugge en Anderlecht hadden deze speeldag dezelfde gedachte: na de voorsprong was de match al binnen. De realiteit is dat Anderlecht thuis twee punten verspeelt tegen Charleroi, Club drie in Beveren. Een ploeg van dat niveau hoort nochtans een match uit te kunnen spelen. Het is een feit dat het niet goed gaat, maar vreemd genoeg ontkennen beide ploegen dat."

"Natuurlijk zijn er verzachtende omstandigheden. Je zit met een Europees programma, hebt een blessurelast en Anderlecht zit met zijn verhaal van de jongeren. Moet gezegd dat die jonge gasten het vrij goed deden. Maar beide topclubs zijn toch serieus punten aan het verspelen. Hoe je het draait of keert, de grootste titeluitdager van Genk is daardoor Antwerp geworden, ondanks het verlies tegen STVV van vorige week. Die ploeg staat er en heeft bepaalde kwaliteiten die in play-off 1, tegen betere tegenstanders, het best tot uiting komen.”