Tom Waes stelt basisplek van controversiële Rode Duivel openlijk in vraag: "Heel lui en doet niks!"

Tom Waes was woensdagavond van de partij in Villa Sporza, de voetbaltalkshow van de VRT omtrent het WK Voetbal in Qatar. Rond zijn komst was veel te doen aangezien hij erg weinig te maken heeft met het voetbal. Hoewel Waes geen professionele voetbalanalist is, pakte hij wel uit met enkele opvallende uitspraken omtrent de nationale ploeg. Zo had hij het over Axel Witsel, die volgens hem een povere wedstrijd speelde tegen Canada. En dat is nog maar zacht uitgedrukt.

Tom Waes over Axel Witsel

“Ik vond Witsel heel lui, de wil ontbrak. Loopt niet naar de bal, speelt zich niet vrij, maakt geen ruimte. Hij doet gewoon niks. En dat vind ik echt frustrerend, want ik heb het al zo vaak gezien tijdens een voetbalmatch. Dat ik denk van: 'Komaan man, ge kunt niet blijven rekenen op de verdedigers... '", aldus Tom Waes. Axel Witsel heeft veel tegenstanders bij de Rode Duivels en zijn basisplek wordt dan ook in vraag gesteld door de komst van revelatie Amadou Onana.

Er is veel discussie over wie centraal op het middenveld moet worden opgesteld. Ook Hans Vanaken is nog altijd een kanshebber... 

Ook interessant