WTF! Westerlo zwaar in de problemen? Soudal blaast overname af

Barre tijden voor de Westel-fans. Sportief zit de club volledig in het slop, want met 10 punten uit 16 matchen staat het troosteloos laatste. De laatste overwinning dateert al van 1 oktober (1-0 tegen Waasland-Beveren). Tot overmaat van ramp kregen de fans maandagmorgen ook extra-sportief slecht nieuws te verwerken.
Soudal, al enkele jaren hoofdsponsor van Westerlo, zal de club toch niet overnemen, zo meldt het Turnhoutse bedrijf in een persbericht. 

“Soudal meldt dat de plannen voor een kapitaalinjectie in KVC Westerlo zijn afgesprongen”, klinkt de persmededeling. “Soudal had een ambitieus investeringsplan, maar liep vast op principiële discussies met het huidige bestuur. De visies over de te volgen strategie van de voetbalclub liggen te ver uit elkaar om tot een succesvolle samenwerking te kunnen komen. Na de zoveelste patstelling vorige week heeft Soudal-voorzitter Vic Swerts besloten af te zien van zijn investeringsplannen. Het huidige bestuur krijgt hiermee zijn volledige vrijheid terug om de toekomst zelf in te vullen.”

Het bedrijf blijft wel, zoals contractueel afgesproken, hoofdsponsor tot 2020. 

Terug naar af voor Westerlo?