34-jarige Gouden Schoen-winnaar Lior Refaelov spreekt ambities uit

De Gouden Schoen gaat voor het eerst in heel lang nog eens naar een Antwerp-speler. Lior Refaelov is dan ook zeer trots om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. De Israëliër is ondertussen 34 jaar, maar aan stoppen denkt hij nog lang niet.

“Deze trofee heeft niks met leeftijd te maken”, begint Refaelov aan Sporza. “Het gaat om je mentale gezondheid. Als die goed is, kan je ook goed presteren. Ik probeer altijd het beste uit mezelf te halen, zeker deze laatste maanden hier.”

“De Gouden Schoen is een heel mooie bekroning voor mijn 10 jaar hier in België. Met Club Brugge en Antwerp heb ik alle prijzen hier kunnen pakken, maar een indviduele prijs ontbrak nog. En dit is gewoonweg de meest prestigieuze prijs die je hier kan halen. Ik ben ongelofelijk trots dat ik deze in mijn kast mag zetten.”

Ambitië

“Door deze trofee besef ik wel dat ik nog beter moet presteren én nog meer verantwoordelijkheid moet dragen. Ik zal mijn uiterste best doen. Aan het einde van mijn carrière denk ik nog niet. Ik voel me nog altijd sterk en heb nog de ambitie om hier in Antwerp iets te bereiken."