Olivier Deschacht over breuk met 'zijn' Annelien: "Dat was een beetje het begin van het einde"

Olivier Deschacht en Annelien Coorevits zijn na al even uit elkaar. Dat kwam hard aan, want ze waren zo'n 13 jaar samen. In Humo reageert Deschacht voor het eerst op deze breuk.

Opvallend: hij geeft zichzelf de schuld. “Ik ben niet perfect. Zoals in elke relatie ben je in het begin verliefd en zot van elkaar. De fouten van de ander neem je erbij. In de hoop dat je beter wordt. Zelf hoop je dat ze door jouw fouten heen kijkt, maar dat blijft niet duren. Zeker niet als ze er zoveel energie insteekt en na dertien jaar moet vaststellen dat ik toch dezelfde fouten blijf maken.”, aldus Deschacht.

Zijn vertrek bij Anderlecht zat daar blijkbaar ook voor een stuk tussen: “Toen ik bij Anderlecht totaal onverwacht aan de deur ben gezet, heb ik daar slecht op gereageerd. Zo diep zat ik. In die zin kun je zeggen dat mijn vertrek een beetje het begin van het einde is geweest. Omdat ik het belangrijkste vergat: mijn familie. Ik heb de hoogste prijs betaald: Annelien is mijn leven. Ik kan mij niet voorstellen dat ik ooit met iemand anders zal zijn.”, besluit hij in Humo.