Ronaldo maakt aftrek-gebaar richting fans tegenstander

Cristiano Ronaldo is geschorst voor één wedstrijd in de competitie van Saoedi-Arabië vanwege een obsceen gebaar dat hij maakte tijdens het duel tussen Al-Nassr en Al-Shabab.

Geslachtsdeel

Het gebaar, niet opgenomen door de officiële camera's maar wel verspreid op sociale media, toonde Ronaldo die de fans van de tegenstander provoceerde. Ronaldo deed eerst een hand achter zijn oor en maakte vervolgens met zijn rechterhand een pompend gebaar voor zijn kruis richting de tribunes. 

Boete voor Ronaldo

Hij moet een boete betalen van 10.000 Saoedische riyal aan de voetbalbond en het dubbele aan Al-Shahab, wat neerkomt op respectievelijk 2460 euro en 4920 euro.

De schorsing en boetes zijn het gevolg van herhaalde Messi-spreekkoren door supporters van Al-Shabab. De fans van Al Shabab scandeerden herhaaldelijk de naam van Lionel Messi om Cristiano Ronaldo uit de tent te lokken, wat leidde tot Ronaldo's provocatieve reactie tijdens de wedstrijd.

Juichgebaar

Ronaldo ontkent de fans te hebben beledigd en beschouwt het gebaar als een uiting van kracht, iets wat CR7, wat zijn bijnaam is, naar eigen zeggen ook in Europa vaak heeft gedaan.

De Portugees was zich duidelijk van geen kwaad bewust. „Ik respecteer alle clubs. Dit is een viering die vreugde en kracht uitdrukt. Het is helemaal niet provocerend. Dit is iets normaals in Europa.”

De uitslag van het duel tussen Al-Nassr en Al-Shabab was overigens 3-2 in het voordeel van Al-Nassr.

Ronaldo stopt sjaal tegenstander in zijn broek

Ronaldo kwam eerder in Saoedi-Arabië al eens in opspraak vanwege zijn gedrag zowel op als naast het voetbalveld. In april vorig jaar leek hij zijn geslachtsdeel vast te grijpen terwijl hij richting de dug-out liep na de competitiewedstrijd tegen Al Hilal, waarbij Al Nassr met 2-0 verloor. Ook dit jaar zorgde Ronaldo voor controverse toen hij een sjaal van Al Hilal in zijn onderbroek stopte en ogenschijnlijk mee over zijn geslachtdeel wreef en deze vervolgens weggooide nadat zijn team met 2-0 had verloren in de finale van de Riyadh Season Cup.

Over Cristiano

Ronaldo Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro, geboren op 5 februari 1985 in Funchal, is een Portugese voetballer die voornamelijk als linksbuiten speelt. Hij wordt beschouwd als een van de grootste spelers ooit en tekende in december 2022 een contract bij het Saoedische Al-Nassr.

Waar CR7 voor staat

Cristiano Ronaldo's initialen, CR en rugnummer 7 zorgen ervoor dat de Portugees, oud-speler van onder meer Juventus, Real Madrid en Manchester United, bekend staat als CR7.