Exact 9 jaar geleden: Duitsland maakt gehakt van Brazilië op het WK 2014, 1-7 en nationale rouw (VIDEO)

Het is dag op dag acht jaar geleden dat er de halve finale tussen Brazilië en Duitsland was op het WK 2014. Net als bij de kwartfinale tussen België en Brazilië op het WK van 2018, blikken we ook op deze wedstrijd nog eens terug. Op voorhand verwachtte iedereen spektakel van de wedstrijd en dat kregen we ook. Wel op een manier die niemand had durven bedenken. In de kwartfinale tussen Brazilië en Colombia geraakte Neymar Jr. geblesseerd en moest hij forfait geven voor de rest van het WK. Tegen Duitsland bleek hij een enorm gemis.

Duitsland - Brazilië 7-1 WK 2014

Al snel kwamen de Duitsers op voorsprong dankzij Thomas Müller en in de 30ste minuut stond het al 0-5. Miroslav Klose, Toni Kroos (x2) en Sami Khedira konden eenvoudig scoren. In de tweede helft scoorde André Schürrle nog twee keer voor Duitsland en de Braziliaan Oscar maakte in de 90ste minuut nog de "eerredder". De beroemde 7-1 uitslag stond op het bord. Een heel pijnlijke dag voor de Brazilianen, en dat als gastland van het WK.

Bij de start van 2017 liet Toni Kroos de kans niet liggen om nog eens te lachen met de wedstrijd: