18-jarig toptalent scoort voor Belgische U19 en staat op UCL-lijst, maar Zuid-Afrika wil hem afsnoepen

De afgelopen maanden hebben ons duidelijk gemaakt dat een generatiewissel bij de Rode Duivels aanstaande is. De 'oude garde' blaast steeds meer de aftocht, maar gelukkig staan er veel jonge knapen klaar die willen overnemen. Ze zijn echter nog niet allemaal zo bekend... Ayanda Sishuba bijvoorbeeld, is één van die youngsters waar enorm veel van verwacht wordt. De speler van Lens deed deze week de netten trillen bij de Belgische U19, maar er zijn kapers op de kust. Niemand minder dan Hugo Broos wil hem naar Zuid-Afrika lokken.

Ayanda Sishuba België Zuid-Afrika

De 18-jarige Belg Ayanda Sishuba is er ééntje om in de gaten houden de komende jaren. De aanvallende middenvelder deed afgelopen dinsdag de netten trillen met de Belgische U19, in de 3-1 overwinning tegen Tsjechië. Sishuba wordt een grote toekomst voorspeld, maar kan ook nog voor Zuid-Afrika kiezen. Bondscoach Hugo Broos houdt de situatie nauwlettend in de gaten. De lokroep van de Afrikanen is groot. Benieuwd of Sishuba er aan zal kunnen weerstaan.

Wie is Ayanda Sishuba?

Ayanda Sishuba is één van die vele Belgische toptalenten die er aan zitten te komen. Sishuba is geboren op 2 februari 2005 en is momenteel dus nog altijd maar achttien jaar oud. Sishuba komt al jaren uit voor de jeugdploegen van RC Lens, één van de grootste clubs van Frankrijk. Hij was afgelopen seizoen actief op het vijfde niveau van Frankrijk en deed het met negen goals en twee assists in achttien wedstrijden uitstekend. Hij kreeg in de voorbereiding van het nieuwe seizoen dan ook zijn kans in het A-elftal. Hij mocht afgelopen winter al mee op winterstage met Loïs Openda en co en maakte twee weken geleden zelfs zijn debuut in Ligue 1, tegen Monaco. Een groeibriljantje dus!

Ayanda Sishuba Lens zoon van Asanda

De naam Sishuba doet waarschijnlijk wel een belletje rinkelen bij de oudere JPL-liefhebbers. Zijn vader Asanda speelde namelijk heel zijn carrière in België, bij Moeskroen, Heusden-Zolder, Antwerp en STVV. Vooral bij die laatste maakte hij furore: zijn favoriete tegenstander was steevast Anderlecht. In totaal verzamelde de ondertussen 42-jarige aanvaller 159 wedstrijden in België. Hij heeft alvast zijn goede genen doorgegeven. 

Ayanda Sishuba scoorde in een oefenwedstrijd met het A-elftal tegen Dunkerque:

Ook interessant