Dit is de stand als we enkel thuismatchen meetellen: 1 club verloor thuis nog niet

De Jupiler Pro League  is ondertussen 14 wedstrijden ver. Elke ploeg speelde al zeven keer thuis en zeven keer uit. Tijd om een tussenbalans op te maken. Welke ploegen presteren bijvoorbeeld het beste thuis? Voetbalflitsen stelde een alternatief klassement op en kwam tot onderstaand resultaat. Het is de stand als we enkel thuiswedstrijden meerekenen.

Thuiswedstrijden

Union blijft ook in dit klassement op kop staan. Ze wonnen vijf keer thuis en verloren twee keer, nul keer speelde het gelijk. Ook Antwerp staat hier tweede met 14 op 21 op de Bosuil. Derde is verrassend KAA Gent, dat in de 'normale stand' slechtst tiende staat. Thuis wonnen ze vier van hun zeven wedstrijden. Andere ploegen die het thuis opvallend goed doen: KV Kortrijk, OH Leuven en Seraing. Club Brugge is trouwens de enige ploeg die thuis nog niet verloor.

Cercle Brugge

Onderaan het klassement zien we dat de rollen wat omgedraaid zijn. Cercle Brugge kon nog geen enkele thuismatch winnen, Beerschot wel. Op die manier staat Cercle allerlaatste met twee gelijke spelen in zeven thuiswedstrijden. Andere ploegen die het thuis opvallend minder goed doen: Charleroi, Eupen, STVV en Genk.