Club Brugge verlengt contract van goudhaantje, maar verhuurt hem wel opnieuw

Loïs Openda draagt ook komend seizoen het shirt van Vitesse. De Arnhemmers huren de Belgische spits opnieuw van Club Brugge, die zijn contract blij blauw-zwart wel verlengde.

"Ik kijk ernaar uit om nog een seizoen voor Vitesse te spelen. Mijn eerste jaar, waarin we Europees voetbal behaalden, is heel goed bevallen", zo laat de 21-jarige aanvaller weten via de clubsite.

Vitesse speelt komend seizoen Europees voetbal, iets waar Openda veel zin in heeft. "Dan is het extra mooi om ook met Vitesse uit te komen in de Conference League. Daarnaast willen we natuurlijk weer een goed seizoen in de competitie draaien".

'Belangrijk geweest'

"Loïs heeft zich in zijn eerste jaar niet alleen prima ontwikkeld, maar is ook belangrijk geweest voor de ploeg", vertelt technisch directeur Johannes Spors. "Zowel Loïs als Vitesse wilden graag nog een jaar langer met elkaar door".

"Een mooie basis voor een tweede seizoen waarin hij zich weer mag laten zien. Ook dank aan Club Brugge voor het mogelijk maken van de huurperiode na prettige onderhandelingen", aldus Spors.

Statistieken

Openda heeft nog een tweejarig contract bij Club Brugge. De Belgische jeugdinternational speelde in het afgelopen seizoen 33 competitiewedstrijden, waarin hij tien keer scoorde en vier assists gaf.  

Loïs Openda langer bij Vitesse Club Brugge huur