Trekt bondscoach Roberto Martinez Anderlecht-spelers voor?

Toen Roberto Martinez eind augustus uitpakte met vijf Anderlecht-spelers, begonnen sommige supporters en analisten zich toch vragen te stellen. Trekt onze bondscoach Anderlecht-spelers voor? Volgens ervaringsdeskundigen Paul Van Himst en Walter Meeuws is dat absoluut niet het geval.

“Martinez is een buitenlander, hij heeft er geen enkel belang bij spelers van Anderlecht voor te trekken”, zegt Van Himst in Het Nieuwsblad. "Ik heb altijd geprobeerd de besten te selecteren, en dat doet Martinez ook. Als hij Verschaeren inbrengt, gaat hij er niet bij stilstaan dat dat een Anderlecht-speler is."

"Beweren dat clubbelangen spelen, is prietpraat", vertelt ook Meeuws. "Als Martinez Verschaeren en Doku laat invallen, is dat zijn recht. Het zijn jonge spelers die hij misschien een boodschap wil meegeven: dat hij rekening met ze houdt en dat ze hun best moeten doen om bij hun club te spelen. Voor een jongen als ­Doku, die zich nu moet doorzetten bij Rennes, kan dat een boost geven. In die zin kan ik het begrijpen dat eerder zij mochten invallen en niet een Benteke."