Vanhaezebrouck: "Kompany zag duidelijk niet het talent dat ik wél zag.... Onbegrijpelijk!"

Hein Vanhaezebrouck kijkt alvast uit naar de start van de Serie A en dan specifiek om Alexis Saelemaekers aan het werk te zien. Als een van zijn ex-coaches volgt Vanhaezebrouck hem nog steeds van dichtbij. Hij zag altijd al het grote talent in hem, in tegenstelling tot anderen, naar eigen zeggen. 

"Toen ik trainer van Anderlecht werd, kreeg ik te horen dat Alexis niet echt aanzien werd als een absoluut toptalent. Maar Emilio Ferrera en ik waren gecharmeerd en dus nam ik hem in januari 2018 al mee op winterstage. Dat seizoen speelde hij zelfs nog alle tien de duels in Play-off 1. In mijn 3-4-3 moest hij op rechts de strijd aangaan met ervaren mannen als Chipciu, Appiah en Najar, maar die won hij gewoon."

"Na mijn vertrek belandde hij onder Rutten op de bank en Kompany zette hem in het begin zelfs in de tribune, terwijl andere jongeren - die nog niet tot aan zijn enkels komen - wél mochten spelen. Onbegrijpelijk, niet alleen voor mij, maar voor iedereen die bij Anderlecht betrokken was.Dat hij zich nadien toch weer in de ploeg knokte, toonde al aan dat hij een sterke persoonlijkheid heeft."