Peter Vandenbemt blikt terug op Anderlecht: “Trust the Prutsers”

Peter Vandenbemt blikt terug op Anderlecht: “Trust the Prutsers”

Anderlecht neemt het op de 24e speeldag in de Jupiler Pro League op tegen Moeskroen. Bij Paars-Wit hopen ze alvast een betere wedstrijd dan vorige week, waar RSCA werd weggespeeld door…Cercle Brugge. Wacht hen weer hetzelfde lot, of halen ze het terug het niveau dat ze tegen de buren van Club haalden?

“Trust the Prutsers”, zo opende Peter Vandenbempt in Sport/Voetbalmagazine zijn terugblik. “39 procent balbezit voor de rust, hoe ver zit de ploeg daarmee van het beoogde doel aan het eind van de weg die Vincent Kompany heeft uitgestippeld?”

“De kwaliteit én de mentaliteit gingen hand in hand door het allerdiepste dal en dat is niet te verklaren voor een ploeg die een week eerder de beste ploeg van het land tot het uiterste had gepusht.”

“Balverlies, misverstanden, mislukte dribbels en controles, slap in de duels... Enkel omdat Hendrik Van Crombrugge alweer op niveau was, kreeg Anderlecht nog een strohalm aangereikt. Dat heet dan een collectieve wanprestatie. En omdat voetbal soms onrechtvaardig is, één zonder gevolgen.”