Anderlecht-icoon niet te spreken over ex-club: "Ze kunnen zelfs simpele belofte niet nakomen"

Hij zou niks liever willen, maar voorlopig lukt het voor voormalig paars-wit icoon Luc Nilis niet om in België aan de slag te gaan als coach. Hij had contact met onder meer Anderlecht en Club Brugge, maar daar ving de ex-Rode Duivels telkens bot. 

"Ik heb een gesprek gehad met directeur Vincent Mannaert, maar trainer Philippe Clement gaf aan dat zijn technische staf compleet was", vertelt Nilis aan Sporza. "Jammer, maar het is wel een correcte communicatie. Bij Anderlecht kreeg ik begin juli een bericht van voorzitter Wouter Vandenhaute. Hij beloofde dat CEO Karel Van Eetvelt mij ging bellen... Ik heb tot op vandaag nog niets gehoord."

"Ook van andere clubs, in lagere afdelingen, heb ik evenmin iets gehoord", gaat hij verder. "Ook al zijn er aantal managers gepasseerd die me veel beloven. Uiteindelijk hoor je daar niets meer van. Dat ontgoochelt me wel maar ik moet voort. Ik ben daar eerlijk in. Maar ik wil vooruit, ik wil werken en belangrijk zijn voor een team. Misschien denkt men hier dat er geen behoefte is voor een specifieke spitsentrainer in de technische staf van een club."