Oud-Barcelona-speler Dani Alves krijgt 4,5 jaar cel voor verkrachting

Voormalig Barcelona-speler Dani Alves is veroordeeld tot 4,5 jaar gevangenisstraf wegens de verkrachting van een vrouw in 2022. De 40-jarige voormalige speler van FC Barcelona zou het strafbare feit hebben gepleegd in het toilet van een nachtclub.

Naast de getuigenis van de aanklager, oordeelde de rechtbank dat er voldoende bewijs is om de verkrachting als bewezen te beschouwen. Na zijn vrijlating zal de Braziliaan nog vijf jaar onder toezicht staan en heeft hij een contactverbod van 9,5 jaar met het slachtoffer opgelegd gekregen. Daarnaast moet Alves een schadevergoeding van 150.000 euro betalen.

Alves ontkent de verkrachting en beweert "geen gewelddadige man" te zijn. Hij verklaarde voor de rechtbank in Barcelona dat de vrouw vrij was om te vertrekken en dat hij haar niet heeft geslagen of aan haar haren heeft getrokken.

De voormalige Barcelona-speler werd vorig jaar januari gearresteerd en heeft sindsdien in afwachting van het proces vastgezeten. Het Spaanse Openbaar Ministerie had een gevangenisstraf van negen jaar geëist, samen met een schadevergoeding van 150.000 euro.

Alves speelde 126 interlands voor Brazilië en nam deel aan het WK in Qatar eind 2022. Na het uitbreken van de affaire werd zijn contract bij het Mexicaanse Pumas ontbonden.