'Egoïstische' ex-RSCA-spits zorgt voor penaltyrel bij 4-1 stand: "Mij meer respecteren!" (VIDEO)

Algerije won donderdagavond een oefeninterland tegen Kaapverdië met 5-1. Een logische zege voor het Afrikaanse land, waar de doelpunten werden gescoord door Amoura (Union), Aouar (2x), Zerrouki en Slimani (ex-Anderlecht). Die laatste zorgde echter voor een speciaal tafereel in de slotfase. Toen Algerije 4-1 voor stond en een penalty kreeg, eiste hij de strafschop op en nam hij de bal af van Benrahma. De Algerijnse aanvaller kreeg hierop veel kritiek, maar reageerde na de match furieus voor de camera's omdat hij volgens hem 'gelijk had'.

Islam Slimani Anderlecht Algerije

Islam Slimani is een 35-jarige spits uit Algerije die momenteel uitkomt voor het Braziliaanse Coritiba FC. Vorig seizoen kwam hij een half jaar uit voor RSC Anderlecht, waar hij negen keer scoorde in zestien wedstrijden en een goede indruk naliet. Door verschillende omstandigheden werd zijn contract niet verlengd, maar in Brazilië zit hij nu ook al aan drie goals in vijf matchen. Bij de nationale ploeg wordt hij nog altijd gezien als 'de grote man' na Riyad Mahrez. Islam Slimani kon op zijn 35ste al 94 caps verzamelen en daarin scoorde hij maar liefst 42 keer. 

Slimani penaltyrel vs Kaapverdië

Tegen Kaapverdië stond Slimani 90 minuten lang in de basis en was hij goed voor een doelpunt en een assist. De ex-aanvaller van verder Fenerbahce, Leicester City, Monaco, Sporting, Newcastle en Stade Brestois, liet zich echter negatief opmerken. Toen invaller Behrama vijf minuten voor tijd een penalty uitlokte, wilde de West Ham-speler die uiteraard zelf trappen, logisch gezien de 4-1 tussenstand. Slimani eiste de bal echter op en trapte de bal gewoon binnen. Het feit dat Slimani hiervoor in discussie ging met Benrahma en hiervoor een 'penaltyrel' deed ontstaan, konden weinig mensen maar smaken. Na de match gaf Slimani aan dat hij de vaste penaltynemer is na Riyad Mahrez en dat het dus logisch was dat hij de bal opeiste.

Bekijk hier de bewuste fase. Benrahma lokt de penalty uit en wil deze ook trappen, maar Slimani eist de penalty op en voert een discussie. Slimani zou uiteindelijk de strafschop scoren en de eindstand op 5-1 brengen.

In het interview nadien verdedigt Islam Slimani zichzelf. Hij zegt dat hij na Mahrez de vaste penaltynemer is en dat men meer respect voor hem moet hebben. 42 goals in 96 selecties zijn mooie statistieken dat hij hier aanhaalt...

De reacties bij de Algerijnen zijn duidelijk verdeeld. Sommigen vinden dat Slimani gelijk heeft, terwijl anderen het heel onrespectvol van hem vinden. Hier enkele tweets die Slimani verdedigen...

"Hij heeft gelijk"

"Hij heeft gelijk. Men moet meer respect hebben voor deze grote speler"

"Hij heeft gelijk, hij is een legende en zou zelfs alle penalty's moeten trappen in plaats van Mahrez" 

"Respecteer deze speler die nooit volledig is gewaardeerd" 

"De beste Algerijnse voetballer aller tijden" 

"Wat een fenomeen" 

Terwijl Slimani hier helemaal wordt afgekraakt: 

"Als Slimani klasse had, had hij de bal moeten aannemen en aan Benrahma moeten geven om te schieten..."

"Slimani altijd met deze gekke dingen, meneer 'ik'"

"Slimani is ziekelijk egoïstisch" 

"Slimani is een ramp en hoort niet thuis in het nationale team" 

"Het is een afschuwelijke houding" 

"Gewoon egoïstisch" 

"Kreupel en egoïstisch" 

Ook interessant