“Als je ziet hoe groot de kloof met Genk is, zou het sterk zijn als we volgend jaar weer meedoen voor de titel”

“Als je ziet hoe groot de kloof met Genk is, zou het sterk zijn als we volgend jaar weer meedoen voor de titel”

Het werd een echt rotseizoen voor Anderlecht met héél veel ‘downs’, dat zag ook Pär Zetterberg (48). De club is alvast begonnen aan de voorbereiding op volgend jaar, want er zal heel wat moeten veranderen. “Maar verwacht nog geen mirakels”, waarschuwt Zetterbeg.

“Verwacht nog geen mirakels. We gaan niet opeens een Europese finale spelen, hè. Als je ziet hoe groot de kloof met Genk nu is, zou het al sterk zijn als we weer meedoen voor de titel. We moeten vanaf nu bouwen. Eerst met wat ervaren jongens en een coach die bij ons past en later kan Genk zelfs een voorbeeld zijn. Hoe zij vaak onbekende spelers halen en die lanceren: straf.”

“Spijt dat ik naar hier kwam heb ik gelukkig niet. Ik wil mijn club ­helpen. Ik hoop zelfs nog dat Anderlecht via de vijfde plaats Europees voetbal haalt. Misschien verdienen we dat niet, maar ik kan me ook niet voorstellen dat deze club niet in Europa speelt. In 1998 hadden we ook zo'n rotseizoen en toen maakte Taument op de slot­speeldag nog die belangrijke goal voor Europees voetbal. Misschien komt er nu ook zo'n scenario aan.”