Leekens: "Ook Kompany, Vertonghen, Alderweireld, Vermaelen,... Ze hebben allemaal fouten gemaakt"

Een domme trekfout van Thomas Meunier (29) lag aan de basis van de overwinning van de Engelsen tegen onze Rode Duivels. Een jammere actie van Meunier, maar voormalig bondscoach Georges Leekens, z'n ex-coach, trekt in het verweer.

"Thomas is in de val getuimeld", vertelt Leekens in Het Laatste Nieuws. "Zijn beginpositie was slecht, waardoor hij ineens helemaal verkeerd stond en daardoor aan de noodrem moest trekken. Die Henderson deed het op zijn beurt ook schitterend, want hij is niet die kopbalsterke middenvelder."

"Je mag in principe nooit een flater begaan. Maar zeg nu zelf: wie heeft er in zijn carrière geen fout gemaakt? Kompany liet ook al eens een steek vallen, hoor. Net als Van Buyten. En ook Vermaelen, Vertonghen en Alderweireld hebben zich al eens misrekend", nuanceert Leekens. "Thomas kennende zal hij nog tijdens de match en ook erna gevloekt hebben.Thomas zal hier niet goed van zijn. Maar tegelijk leer je hier uit. Dit zal Thomas niet meer overkomen in de toekomst. Daar ben ik van overtuigd."