Aan ambitie geen gebrek! 2 clubs uit Derde Provinciale gaan fusie aan en zien prachtige toekomst

We zien het de laatste jaren wel vaker: twee clubs in het Belgisch voetbal gaan een fusie met elkaar aan om zo hun krachten te bundelen en samen sterker te worden. Vanaf volgend seizoen krijgen we er een nieuwe fusieclub bij.

Nieuwe fusie

FC Sint-Jozef Londerzeel en KFC Malderen zijn twee clubs uit Derde Provinciale C van Brabant en gaan een fusie met elkaar aan. Beide ploegen staan in de middenmoot van de rangschikking en zullen proberen uit te groeien tot een topper in Derde Provinciale en in de toekomst een stapje hogerop proberen te zetten. Ze zullen het seizoen 2022/2023 aantreden met een elftal in Derde Provinciale, en ook met een tweede elftal in Vierde Provinciale. Het damesteam zal in Derde Provinciale spelen.

Naam & logo

Naar een naam en logo zoeken, hoeft niet meer. Ze hebben een compromis gevonden en de nieuwe naam wordt Londerzeel United. Ook hebben ze een nieuw logo gecreëerd. De clubkleur zal (konings)blauw worden, omdat het met beide clubs te maken heeft. Paars is de clubkleur van FC Sint-Jozef Londerzeel en groen is de clubkleur van KFC Malderen en om beide kleuren te maken, heb je blauw nodig.

Londerzeel United

Ook interessant