INTERESSANT! Deze 18 clubs promoveren naar de eerste klasse in de Europese (top)competitities!

Het voetbalseizoen 2021/2022 zit er nu helemaal op. Afgelopen zondag streed men in La Liga 2 voor het laatste promotieticket. Het was uiteindelijk Girona die het over twee wedstrijden haalde van Tenerife. Ook Valladolid en Almería, met de onbekende Belg Largie Ramazani, waren al zeker van promotie.

Promovendi Europese topcompetities

Fulham werd dan weer de verdiende kampioen in de tweede klasse van Engeland. Dat hebben The Whites meer dan ooit te danken aan ex-Anderlecht spits Aleksander Mitrovic. Met 43 goals in 43 wedstrijden wist hij niet alleen het all-time topschutter record te verpulveren, maar brengt hij Fulham ook terug tot in de Premier League. De fans zijn erg lovend over hun nieuwe cultheld! Ook Bournemouth en traditieclub Nottingham Forest zullen vanaf volgend seizoen te zien zijn in de Engelse Premier League.

Brecht Dejaegere

In Duitsland promoveren Schalke 04 en Werder Bremen. Ajaccio, Auxerre en Toulouse met ex-speler van AA Gent, Brecht Dejaegere zien we vanaf volgend seizoen dan weer in de Ligue 1. In Italië zijn het Lecce, Cremonese en AC Monza. Bij onze noorderburen promoveren FC Emmen, FC Volendam en Excelsior. In onze eigen competitie zal Westerlo de Jupiler Pro League vervolledigen. De Eredivisie en de Jupiler Pro League zijn geen topcompetities, maar het is wel interessant om te zien wie er promoveert in onze contreien.

Promovendi Europese topcompetities girona

Promovendi Europese topcompetities