Opvallend: Club Brugge heeft in dit opzicht reeds 7 punten minder dan vorig seizoen

Club Brugge heeft dit seizoen 27/42 gepakt, dat is eigenlijk te weinig voor de landskampioen. Het verloor weliswaar nog maar één match, maar speelde reeds zes keer gelijk. Club Brugge staat momenteel derde met vier punten minder dan revelatie Union Sint-Gilloise.

Seizoensstart

Hun seizoensbegin is wat te vergelijken met die van vorig seizoen. Toen lieten ze ook heel wat steken vallen na onder meer nederlagen tegen Charleroi en Beerschot. Ook toen leek de focus meer op de Champions League te leggen. Halfweg de competitie plaatste Club Brugge weliswaar een tussensprint en bouwden ze een enorme voorsprong uit op de concurrentie. Iets wat dit seizoen uiteraard ook nog mogelijk is.

Club Brugge

Nico Vanhaelen van De Klokke Pocast vergeleek echter enkele cijfers tussen dit en vorig seizoen en ontdekte dat Club het qua punten nu eigenlijk minder doet. Als je kijkt hoeveel punten Club vorig seizoen pakte tegen de tegenstanders die ze nu reeds troffen, doen ze het dit seizoen een pak minder. Namelijk 24/39 in plaats van 31/39, zonder promovendus Union meegerekend uiteraard. Het is natuurlijk minder relevant omdat ze hen toen op een ander moment in de competitie troffen, maar het is zeker een opvallend feitje dat niet meteen in hun voordeel speelt.