Ex-JPL-man HELEMAAL de klos na penaltyfout, op rand van degradatie in NL: "Schandalige vertoning!"

Waar is de tijd dat KV Oostende meestreed om de prijzen in de Jupiler Pro League? Onder het bewind van Marc Coucke vierden de Kustboys hoogtij voor enkele jaren. In die periode trok KVO de ene na de andere grote naam uit de Belgische voetbalwereld aan. Maar ook daar buiten keken ze... In 2017 stuntte Oostende door de komst van Richairo Zivkovic, die enkele jaren daarvoor nog als een groot talent te boek stond bij Ajax. De spits uit Curaçao is nog steeds de zesde duurste speler ooit van KVO. Tegenwoordig is hij echter actief in de Eredivisie. Maar niet voor lang meer.

Richairo Zivkovic vs Almere City

Zivkovic speelde uiteindelijk 58 wedstrijden voor KVO, waarin hij zestien keer raak trof. Daarna volgden nog omzwervingen in China, Engeland en Servië, alvorens bij FC Emmen terecht te komen. Dinsdagavond stond hij in de basis in de uiterst belangrijke heenwedstrijd tegen Almere City, in de finale van de promotie/degradatie play-offs in Nederland... Bij een 0-0 stand maakte Zivkovic echter een oerdomme penaltyfout, waarna het 1-0 werd. Wat later volgde de tweede goal en dus staat Emmen voor een aartsmoeilijke opdracht volgende week. 

Bekijk hier de penaltyfout:

De kritiek was écht niet mals:

Richairo Zivkovic vs NAC Breda

Ook in de halve finale van de play-offs maakte Zivkovic al geen goede beurt, toen tegen NAC Breda. Het liep toen nog goed af, want Emmen kwalificeerde zich.

Eén van de goals van Zivkovic voor KVO:

Net binnen