Clement: "Als dat er nog bij zou komen, spelen we op hetzelfde niveau als de beste ploegen van de wereld"

Clement: "Als dat er nog bij zou komen, spelen we op hetzelfde niveau als de beste ploegen van de wereld"

Philippe Clement kan tevreden terugblikken op de Champions League-campagne van Club Brugge, ondanks de 3 punten. De coach kan evenwel niet wegstoppen dat er meer had ingezeten, maar ze kunnen zich nog steeds bewijzen op het Europese toneel van de Europa League. 

"Het gevoel dat overheerst is fierheid", begint Clement aan Sporza. "Mijn spelers hebben een knappe campagne gespeeld, hoewel de drie gesprokkelde punten dat niet doen uitschijnen. Dankzij de kwalificatie voor de Europa League kan je wel gemakkelijker door dat karige puntenaantal kijken."

"De eindconclusie van vanavond is dat het ons aan efficiëntie ontbrak. Als dat er nog bij zou komen, dan spelen we op hetzelfde niveau als de beste ploegen van de wereld. Op heel veel andere aspecten waren we de evenknie van PSG in Parijs en van Real Madrid in de beide wedstrijden."

Europa League

"Ik heb mijn groep de voorbije maanden grote stappen zien zetten. Als we de eerste Champions League-wedstrijd met de laatste vergelijken, dan is het verschil groot. Het is leuk dat we na de winter verder mogen spelen in de Europa League, want laat ons eerlijk zijn: dat is toch meer ons niveau."