Dag op dag 4 jaar geleden: Zo verliep de strijd om Vlaanderen toen!

De wedstrijd tussen Gent en  Club Brugge is de laatste jaren een echte topaffiche. Exact 4 jaar geleden stonden ze tegenover elkaar tijdens de 7de speeldag van Play-Off 1.

We zijn 11 minuten ver als Milicevic een vrije trap mag nemen voor Gent. Hij gooit de bal gevaarlijk voor doel maar de kopbal van Gershon is niet precies genoeg en gaat voorlangs. Enkele minuten later heeft Meunier een tekorte terugspeelbal naar Butelle, die hard in aanraking komt met spits Koulibaly. Koulibaly krijgt geel maar het had zeker ook rood kunnen zijn.

Gent morst met kansen

Gent blijft aanvallen en een scherpe voorzet van Saief wordt door Koulibaly naast doel gekopt. De 1-0 hangt in de lucht. Milicevic brengt met een prachtig balletje Depoitre voor doel maar hij kopt op de paal. Club Brugge ziet duidelijk af maar krijgt wat rust tijdens de drinkpauze die is toegestaan door de extreme hitte. In de 27ste minuut komt Gent toch op voorsprong. Kums met een voorzet van op de achterlijn, Koulibaly kopt tot bij Depoitre, die heel eenvoudig de bal in de hoek legt. Een verdiende voorsprong voor Gent.

Club wordt wakker

Een minuut of 3 later dan de 1-0, hangen de bordjes alweer gelijk. De eerste echte gevaarlijke aanval van Club is meteen raak. Knap samenspel tussen Izquirdo en De Bock zorgen ervoor dat Izquierdo de achterlijn bereikt, waarna hij de bal bij Vanaken krijgt. Vanaken trapt zonder problemen de bal binnen en het staat 1-1.

Depoitre krijgt in de 40ste minuut een schietkans van op afstand. De bal wijkt af op Engels en gaat perfect richitng de hoek van het doel, maar Butelle haalt de bal uit doel met een fantastische redding.

De tweede helft brengt een heel ander Club Brugge. Een lange uittrap van Butelle komt tot bij Vormer, die met een lang balletje Izquierdo diep stuurt. De Colombiaan kapt eenvoudig 2 Gent-verdedigers uit en knalt de bal met links in het dak van het doel. Vanaf toen ging het snel. Izquierdo loopt zijn tegenstander van zich af en legt de bal achteruit naar Vanaken die weer binnentrapt. Een gelijkaardig doelpunt als de 1-1.

De 1-4 komt er via een gelukje voor Club Brugge. Izquirdo maakt een mooie actie en knalt de bal op de vuisten van Selz. De bal komt bij Meunier terecht, die in 1 tijd de bal op de slof neemt. De bal wijkt af op Gherson en vliegt zo binnen.