Kevin De Bruyne eerlijk: “Hij is de beste...punt!”

Aan het eind van het seizoen zwaait David Silva Manchester City na tien jaar uit. Een groot gemis voor City en vooral dan voor Kevin De Bruyne, die de Spanjaard ondertussen blindelings op het veld vindt en omgekeerd. Zijn respect voor David Silva is dan ook erg groot!

"Ik kwam binnen als concurrent voor hem, maar we hebben beiden onze plaats naast mekaar gevonden”, vertelt De Bruyne in Het Laatste Nieuws. “Wij vullen mekaar perfect aan. Zoals ik naar voetbal kijk, is hij de beste. Je kan opvallende dingen doen met een bal, maar hij voert de basiszaken zo wonderlijk uit. Zelfs op training kan je de bal moeilijk van hem afpakken.”

“Ze zeggen altijd dat je in Engeland kracht en snelheid nodig hebt, maar hij bewijst het tegendeel. Zijn voetbalbrein doet het werk. Hij heeft alles gewonnen in zijn loopbaan. Titels hier, een wereldtitel en een Europees kampioenschap met Spanje. Hij heeft 125 matchen gespeeld voor Spanje, met Xavi en Andrés Iniesta. Als je in dat team raakt, moet je wel speciaal zijn."